Duurzame energie

Op het gebied van duurzame energie biedt Installatiebedrijf Boonstra (hybride) warmtepompen en zonneboilers aan. Maar ook met warmtepompboiler en warmteterugwinning (WTW) kunnen we u helpen. Zo dragen we samen een steentje bij aan een beter milieu. En uw energierekening is er ook bij gebaat!

Hybride warmtepomp

De Intergas Xtend is de eerste, volledig door Intergas ontwikkelde hybride warmtepomp. Deze add-on lucht/water warmtepomp heeft een vermogen van 5 kW en werkt samen met een hoog rendement cv-ketel om je woning van verwarming en warm tapwater te voorzien. Op deze manier kun je tot wel 80% besparen op je gasverbruik, zonder in te leveren op comfort.

Flexibele montage
De Xtend is eenvoudig en snel hydraulisch aan te sluiten. De warmtepomp en de binnenunit kunnen gecombineerd worden met een bestaande cv-ketel. Door gebruik te maken van een externe open verdeler, die standaard wordt meegeleverd bij de binnenunit, is er een enorme flexibiliteit in plaatsingsmogelijkheden. Dat de binnenunit één van de kleinsten in de markt is, maakt het plaatsen daarnaast nog eenvoudiger.

Kenmerken Split-systeem
Bij een Split-warmtepomp is de leiding tussen buiten- en binnendeel gevuld met een koudemiddel. Hierdoor heeft de installateur een F-gassen certificering nodig. Daarbij is een Split-uitvoering is kleiner en compacter, waardoor het buitendeel makkelijker weg te werken is, en aan de gevel kan hangen.

ISDE-subsidie beschikbaar
Op dit apparaat kan de eindgebruiker ISDE-subsidie ontvangen. Het subsidiebedrag voor dit apparaat is vastgesteld op € 2.400,- *. De meldcode voor dit apparaat is: KA22154.

Een hybride warmtepomp is goed voor uw portemonnee en voor het milieu. Zeker als u kiest voor een hybride warmtepomp zoals de Intergas Xtend,  Daikin Altherma hybride warmtepomp waar Boonstra mee werkt. Deze lucht/water-warmtepomp maakt gebruik van duurzame energie. Dat wil zeggen dat hij zijn warmte uit de omgevingslucht haalt. In een gesloten circuit, dat een koelmiddel bevat, wordt een thermodynamische cyclus gecreëerd door middel van verdamping, condensatie, compressie en expansie. Hierdoor wordt de warmte van een laag naar een hoog temperatuurniveau ‘gepompt’. Die getransporteerde warmte wordt voor de verwarming gebruikt. Lees meer over Intergas, Daikin of bekijk onderstaande presentatie van Daikin.

All-Electric

Langzamerhand nemen we afscheid van fossiele brandstoffen als aardgas. Ook bij Intergas zijn we voorbereid op de toekomstige vraag naar duurzame warmte-oplossingen. Eén daarvan is een all-electric, waarbij de volledige vraag naar energie elektrisch wordt ingevuld en er geen gebruik meer wordt gemaakt van gas voor het verwarmen van je huis en het opwarmen van tapwater. Producten die hierbij horen, zijn de volledig gasloze all-electric warmtepomp en de elektrische cv-ketel die geen koolmonoxide produceert en waarbij geen rookkanaal nodig is.

Intergas all-electric oplossing

Met het Intergas Xource warmtepompsysteem presenteert Intergas haar eerste All-electric oplossing. Het Intergas Xource warmtepompsysteem is een energiebesparend en milieuvriendelijk systeem, dat bedoeld is voor het verwarmen van de woning en het leveren van warm tapwater. Deze lucht/water warmtepomp wint energie uit de buitenlucht en bestaat uit:

► De binnenunit (Xource),
► De buitenunit (Xource 7 kW lucht/water warmtepomp),
► Het boilervat met 200 liter (IGC200) of 300 liter (IGC300) inhoud.

Het binnendeel van de Xource is een volledig in eigen beheer ontwikkelde Heat Pump Control Unit (HPCU) met een aantal zeer herkenbare Intergas features. De HPCU zorgt voor de koppeling en aansturing tussen de warmtepomp, de CV en watervoorziening. Het buitendeel, de lucht/water warmtepomp is een zogenoemd monobloc. Bij een monobloc-warmtepomp zijn alle onderdelen ingebouwd in één buitenunit die wordt verbonden aan het cv-systeem. Voor het gebruik van de bereiding van warm tapwater is er keuze uit voorraadvaten met 200 of 300 liter inhoud.

Principe werking Xource all-electric warmtepomp

Vanuit de Xource (HPCU) wordt een CV en/of warmwater warmtevraag doorgestuurd naar het monobloc. Het monobloc start en levert een bepaalde temperatuur via de Xource naar of het lage temperatuur systeem (vloerverwarming) of de warmwater voorziening. Afhankelijk van welk systeem er om warmte vraagt zal de regeling in de Xource één van beide circulatiepompen inschakelen. De back-up heater zal bijschakelen wanneer de gewenste temperatuur niet wordt behaald.

Klik hier !

Zonneboiler

Installatiebedrijf Boonstra gebruikt al jaren naar volle tevredenheid de SolarLine zonneboilers van Nefit. Met een zonneboiler kunt u in de toekomst voor een groot deel in uw eigen energie voorzien. De SolarLine combineert een betaalbare prijs met een uitzonderlijk hoge opbrengst, een ongekende vrijheid in plaatsingsmogelijkheden en degelijke Nefit-kwaliteit. Het Nederlandse merk Nefit heeft zijn duurzame kwaliteit de afgelopen 25 jaar ruimschoots bewezen als topspeler op de markt van milieuvriendelijk en energiezuinig verwarmen.
Bovendien is er op dit moment ook nog subsidie voor duurzame energie mogelijk via de regeling ‘Duurzame warmte voor bestaande woningen’. Deze subsidie is uitsluitend bestemd voor eigenaren van bestaande woningen.

Subsidie

Bekijk in onderstaande tool stap voor stap hoeveel subsidie je op een (hybride) warmtepomp, isolatiemaatregel of zonneboiler kunt krijgen.

Je kunt via de subsidie tool gratis het subsidiebedrag in de ISDE checken. De tool hanteert de meest actuele versie. Subsidie Tool. 

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over onze mogelijkheden of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.

Offerte aanvragen Contact opnemen

Wij werken samen met

Totaalinstallateur

CV, sanitair, elektra, klimaatbeheersing, riolering of duurzame energie. Wij verzorgen het complete plaatje!

Eigen storingsdienst

Problemen in het weekend of in de avond? Met onze eigen storingsdienst staan we 24/7 voor u klaar.

Heldere afspraken

Eerlijke prijzen en heldere afspraken; dé basis van ruim 35 jaar ervaringen in loodgieters- en installatietechniek.

Boonstra Installaties

Start stookseizoen, loop geen risico!

Loop geen risico, check uw verwarmingsmonteur op CO-vrij.

Meer informatie