De historie van ons bedrijf

Begonnen als éénmansbedrijf, maar inmiddels is Loodgieters & Installatiebedrijf Boonstra uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 15 medewerkers. We zijn al ruim 35 jaar actief als loodgieters- en installatiebedrijf en nemen u graag mee in de historie van ons bedrijf.

1982

In 1982 werd Loodgieters & Installatiebedrijf Boonstra opgericht door M.C.A Boonstra senior. Na zijn overlijden werd het bedrijf in 1992 overgenomen door Klaudia en Theo Boonstra en voortgezet op de Tsjessingawei 8 in Jelsum.

1996

Na ongeveer 3 jaar verhuisde het bedrijf naar zijn huidige ‘woonplaats’ Stiens, naar de Ritske Boelemastrjitte 36. Door het realiseren van een kleine werkplaats aan huis, met kantoor, konden er vanuit hier diverse werkzaamheden voor particulieren worden uitgevoerd. De werkzaamheden bestonden vooral uit klein onderhoud aan daken en goten en het vervangen van CV-ketels.
Door ruimtegebrek moesten er twee garageboxen gehuurd worden om materieel en materiaal in op te slaan. Het bedrijf begon te groeien van 1 naar 2 man, de werkzaamheden werden uitgebreid en er werd werk uitgevoerd voor aannemers en winkelketens. Het bedrijf werd een VOF.

1999

Wederom door ruimtegebrek en de behoefte aan meer woonruimte verhuisde het bedrijf in 1999 naar de Lege Hearewei 34 in Stiens. In een voormalig schildersbedrijf was meer opslagruimte, een kleine loods waar de zinkzetterij kon staan en een ruim kantoor. Het bedrijf groeide van 2 naar 4 personen. Klaudia had ondertussen de administratie op zich genomen, zodat Theo zich meer bezig kon houden met het aannemen en uitvoeren van de werkzaamheden.
Het bedrijf groeide van 4 naar 6 man, hierdoor werd het wagenpark uitgebreid en werden er steeds meer materialen aangeleverd. Dit zorgde voor veel overlast in de woonwijk. Uiteindelijk kregen we een stuk grond op industrieterrein Middelsee aangeboden. Door deze grond te kopen, konden we een nieuw bedrijfspand realiseren.

2002

In 2002 kon gestart worden met de bouw van het nieuwe bedrijfspand. Het nieuwe pand werd voorzien van een kantoor, kantine, werkplaats en magazijn. Het bedrijf groeide door naar 8 personen en ook de werkzaamheden op kantoor werden omvangrijker. Hierdoor werd besloten dat ook Theo naar kantoor zou verhuizen.

2011

De werkzaamheden op de werkvloer werden uitgebreid met elektra, ventilatie en duurzame energie, waardoor we als bedrijf totaalinstallateur werden. We werken onder andere voor particulieren, kinderopvangcentra, winkels, voedselketens en woningstichtingen, scholen en architecten. Om de vele aanvragen op tijd de deur uit te krijgen, werd Jarno Liemburg in 2011 aan ons team toegevoegd om ons op kantoor te versterken bij de calculatie.

2015

Door de groei van het bedrijf van 8 naar 16 personen moest de administratie worden uitgebreid. Bennie Blumers werd aan het team toegevoegd. Bennie doet de facturering, inkoop en planning voor het onderhoud aan CV-ketels.

2017

Na een interne verbouwing is het bedrijfspand inmiddels voorzien van 5 kantoren en een informatieruimte voor duurzame energie. Doordat wij bij opdracht niet snel genoeg onze voorbereidingen konden treffen, neemt Reino de Haan sinds 2017 de werkvoorbereiding van de diverse projecten op zich.

Kom direct in contact

Seeduker 7, 9051 VB Stiens
058 257 46 89
info@boonstra-installaties.nl

Naar contactpagina

Wij werken samen met

Totaalinstallateur

CV, sanitair, elektra, klimaatbeheersing, riolering of duurzame energie. Wij verzorgen het complete plaatje!

Eigen storingsdienst

Problemen in het weekend of in de avond? Met onze eigen storingsdienst staan we 24/7 voor u klaar.

Heldere afspraken

Eerlijke prijzen en heldere afspraken; dé basis van ruim 35 jaar ervaringen in loodgieters- en installatietechniek.

Boonstra Installaties

Start stookseizoen, loop geen risico!

Loop geen risico, check uw verwarmingsmonteur op CO-vrij.

Meer informatie